Verlichting voor jouw woonruimte

Professioneel lichtadvies voor jouw woning, jouw huis en jouw tuin.

Lichtadvies op maat voor jouw slaapkamer, badkamer, woonkamer, keuken, zolder, kelder of tuin

Welkom bij Reinards Licht en Advies, waar ik je help om de perfecte verlichting te creëren voor jouw woonruimte. Of je nu op zoek bent naar sfeervolle lampen voor de slaapkamer, functionele keukenverlichting, of verlichting voor de badkamer, wij zijn er om jouw visie werkelijkheid te maken.

Jouw Woonruimte, Jouw Stijl

Ik begrijp dat elke woonruimte uniek is. Mijn lichtontwerpen zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften en smaak. Of je nu een gezellige sfeer wilt creëren in de slaapkamer, helderheid nodig hebt in de badkamer, of de perfecte ambiance wilt voor je woonkamer, ik zoek samen met jou naar de gepaste oplossing.

Hoe maak ik een lichtadvies voor jouw woning?

Ik ben een ervaren lichtadviseur en ik help je graag om een perfect lichtplan te creëren voor jouw woning met verschillende ruimtes, waaronder de slaapkamer, woonkamer, badkamer, keuken, tuin, gang en tegenwoordig natuurlijk de ideale thuiswerkplek. 

Ik bied drie verschillende opties aan om aan jouw unieke behoeften te voldoen: een normaal lichtplan (stap 1-4), een uitgebreid lichtplan (stap 1-6) en een geavanceerd lichtplan (stap 1-8). 

Hier is een diepere blik op mijn proces:

Stap 1: Intakegesprek en technische bespreking voor jouw specifieke ruimtes

We beginnen met een grondig intakegesprek waarin we jouw wensen en de technische mogelijkheden voor elke ruimte bespreken. Als dat nodig is, kan ik zelfs een locatiebezoek regelen om een beter begrip te krijgen van de specifieke vereisten van elke ruimte. Een locatiebezoek is een goed voorbeeld van hoe ik werk. Ik vind persoonlijk contact namelijk belangrijk en investeer in de klant-relatie die wij tijdens het project opbouwen om zodoende exact aan te voelen wat je van de verlichting in jouw huis verwacht.

Stap 2: Lichtplan met plattegrond voor elke ruimte

Vervolgens maak ik een lichtplan met plattegronden voor elke ruimte waarop ik de posities van verschillende soorten licht inteken. Jij kunt me helpen door plattegronden en foto’s van elke ruimte aan te leveren, zodat ik een helder beeld krijg van de individuele behoeften.

Stap 3: Schriftelijke presentatie voor elke ruimte

Elke ruimte verdient speciale aandacht. Ik maak een schriftelijke presentatie waarin ik de armaturen selecteer en het effect van deze verlichting beschrijf voor elke ruimte afzonderlijk. Ik stel gerenommeerde armaturen voor en illustreer ze als suggesties, rekening houdend met de unieke kenmerken van elke ruimte.

Stap 4: Feedback en aanpassingen per ruimte

Jouw feedback is van onschatbare waarde, vooral als het gaat om de specifieke ruimtes in jouw woning. Eventuele kleine aanpassingen aan het lichtplan en de suggesties voor armaturen kunnen kosteloos worden gemaakt, zodat we de verlichting perfect kunnen afstemmen op elke ruimte.

Stap 5: Technisch advies en specificaties voor elke ruimte

Technische specificaties van alle armaturen, lichtbronnen en andere benodigdheden worden uitgewerkt zodra we de definitieve keuzes voor armaturen hebben gemaakt. Ik geef technisch advies specifiek voor elke ruimte, zoals de badkamer, keuken, tuin, slaapkamer, thuiswerkplek en gang.

Stap 6: Instructie voor de installateur per ruimte

Voor elke ruimte voorzie ik gedetailleerde instructies voor de installateur voorafgaand aan de plaatsing van armaturen, dimming en aansluiting. Ik zorg ervoor dat elke ruimte optimaal wordt verlicht volgens jouw wensen en behoeften.

Renee Jongejan
Renee Jongejan
2023-09-26
Reinard Pannekeet = een top en bewezen lichtadviseur! We hebben hem voor twee woningprojecten ingeschakeld; een appartement in het centrum van Amsterdam en een vakantiewoning. Dit tot zeer grote tevredenheid; kennis en kunde van licht(effecten) beheerst hij bovenmatig. Hij weet wat er te koop is in ‘lichtland’ - niet onbelangrijk. Bovendien is Reinard een bijzonder prettig en aimabel mens. We kunnen Reinard Pannekeet een ieder die (terecht) het grote belang van licht en verlichting inziet van harte aanraden!

Enkele van mijn projecten

Dit zijn een van mijn eerdere projecten om jou een idee te krijgen van wat ik kan bereiken in woon- en leefruimten. Tevens verzorg ik graag verlichting in je tuin. Doe inspiratie op en denk na over wat in jouw woning zou passen.

Duurzaamheid en budgetopties

Ik hecht waarde aan duurzaamheid en streef naar oplossingen met minder hak- en breekwerk, minder energieverbruik en het gebruik van bestaande verlichting en aansluitpunten waar mogelijk. Ik bied indien gewenst drie budgetopties aan, afhankelijk van de kwaliteit en merken die bij jouw project passen: laag budget, midden budget, en hoog budget.

Aanpassingen op maat

Ik begrijp dat elk project uniek is. Ik pas mijn voorstel en offerte graag aan op basis van jouw specifieke wensen en eisen.

Extra’s en specialiteiten

Als extra diensten bied ik lichtmetingen aan voor specifieke situaties en renderings om een 3D-visualisatie van het lichtplan te creëren. Deze kunnen worden afgestemd op de behoeften van jouw project.

Armaturenselectie

Ik benadruk dat de keuze voor armaturen afhangt van het beoogde doel van het licht, zoals functies als werken, lezen, gezellig dineren, decoratie, kleding passen, kunst uitlichten of veiligheid. Ik streef naar een gelijkmatige verdeling van het licht en pas direct en indirect licht toe om de gewenste sfeer en functionaliteit te bereiken.

Ik ben toegewijd aan het creëren van op maat gemaakte lichtoplossingen die aan jouw verwachtingen voldoen. Ik luister naar jouw wensen en behoeften om het perfecte lichtplan te ontwerpen dat bij jouw stijl en ruimte past. Als je op zoek bent naar professioneel lichtadvies, kun je op mij vertrouwen om het mooiste resultaat te leveren.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* indicates required
Nieuwsbrief Reinards Licht en Advies

Mijn diensten voor woonruimten

Verlichting voor slaapkamer door Reinard Pannekeet

Verlichting voor je slaapkamer

Ontdek de geheimen van de ideale slaapkamerverlichting. Van zachte wandverlichting tot nachtkastlampen, we zorgen ervoor dat je slaapkamer de ontspannende oase wordt waar je van droomt.

Verlichting voor badkamer door Reinard Pannekeet

Lampen voor de badkamer

Badkamerverlichting is cruciaal voor veiligheid en stijl. Laat ons je helpen bij het kiezen van de juiste lampen en armaturen voor jouw badkamer.

Verlichting voor in je keuken

De keuken is het hart van je huis. Ontdek hoe de juiste keukenverlichting niet alleen de functionaliteit verbetert, maar ook de uitstraling van je keuken transformeert.

Sfeerverlichting waar dan ook

Voor die speciale momenten en sfeer die je wilt creëren in je woonruimte, bieden we verschillende sfeerverlichtingsopties die perfect passen bij jouw stijl en behoeften.

Het belang van goede verlichting in huis

Het belang van het juiste lichtplan met een gevarieerde selectie van armaturen kan niet genoeg benadrukt worden. Het heeft een enorme impact op de algehele uitstraling, prijs en gewenste sfeer van jouw huis. De keuze van armaturen is een kunstvorm die de andere interieurkeuzes naar een hoger niveau tilt en een onmisbare rol speelt bij het creëren van een gedenkwaardige atmosfeer.

Versterking van de Interieurkeuzes:

Een doordacht lichtplan, met de juiste variatie in armaturen, heeft het vermogen om de overige interieurkeuzes te versterken. Het kan de textuur, kleur, en details van meubels, stoffering, kunstwerken en architectonische elementen prachtig benadrukken. Het juiste licht kan een ruimte tot leven brengen, de esthetische waarde vergroten en de aandacht vestigen op de meest opvallende elementen. Het is als het leggen van de laatste puzzelstukjes in een meesterwerk, waardoor het volledige plaatje perfect wordt.

Prijs en Sfeer:

Een goed doordacht lichtplan met de juiste armaturen is niet alleen esthetisch waardevol, maar het kan ook kostenbesparend zijn. Efficiënte armaturen, drivers en lichtbronnen kunnen de energierekening verlagen en dragen bij aan duurzaamheid. Daarnaast heeft de juiste verlichting de kracht om de gewenste sfeer te creëren. Of het nu gaat om een productieve werkomgeving, een knus huiselijk gevoel, of een romantische ambiance in de eetkamer, de juiste armaturen spelen een cruciale rol bij het bepalen van de sfeer.

Complimenten over de Sfeer:

Een veelvoorkomend compliment dat ik hoor, is dat de sfeer in een ruimte pas echt tot zijn recht kwam na de installatie van de juiste armaturen. De keuze voor armaturen is niet alleen een technische beslissing, maar ook een kunstzinnige. Het is de factor die het verschil maakt tussen een gewone ruimte en een buitengewone ruimte. Klanten ervaren vaak een gevoel van verwondering wanneer ze de transformatie van een ruimte met hun eigen ogen zien, en dit versterkt het belang van het juiste lichtplan met de juiste armaturen.

Kortom, het juiste lichtplan en de variatie in armaturen zijn de sleutel tot het bereiken van de gewenste sfeer, het benadrukken van de schoonheid van interieurkeuzes, en het creëren van een ruimte die echt tot leven komt. Het is soms net als een mooie bank of speciale gordijnen een flinke investering die de algehele kwaliteit van een ruimte verbetert en zeker een impactvolle en blijvende indruk achterlaat. Ik ben ervan overtuigd dat jij een mooi lichtplan ook enorm zult waarderen!

Op zoek naar meer dan alleen lichtadvies voor jouw woonruimte?

Jouw werkplek

Lichtadviezen zijn maatwerk. Jouw ruimte wordt in de spotlights gezet met technische knowhow en een passie voor prachtige verlichting. Voor elk plekje in jouw woning is ruimte voor verlichting.

Horeca verlichting door Reinard Pannekeet

Jouw project

Wil je je eigen huis bouwen? Een monument restaureren? Of jouw horeca zaak opknappen? Met unieke lichtoplossingen maak je jouw project nog specialer.

Veelgestelde vragen over woonruimteverlichting

We bieden op maat gemaakte oplossingen, dus de prijs varieert afhankelijk van de omvang van het project. Neem contact met ons op voor een gratis consult.

Wij adviseren energiezuinige verlichtingsopties die niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook je energierekening verlagen.

De duur van het proces is afhankelijk van de complexiteit van het project, maar we streven ernaar om efficiënt en effectief te werken.

Neem contact op voor lichtadvies op maat

Wil je meer weten over hoe ik je kan helpen met verlichting in jouw woonruimte? Neem vandaag nog contact op voor een gratis consult. Samen creëren we de perfecte sfeer en functionaliteit in jouw huis. Ik sta voor je klaar om je dromen te verlichten.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Scroll naar boven
Start chat
Hulp nodig?
Scan de code
Start een chat met mij
Hallo 👋
Hoe kan ik je helpen?